De Canarische eilanden hebben een bovengemiddeld goed klimaat met voldoende zonuren per dag en daarom zou een ieder graag eens ernaar toe willen gaan. Cruisen naar de Canarische eilanden is aantrekkelijk. Bedenk maar eens hoe heerlijk het is om te genieten van de zon op het dek van het schip.  Bij het plannen van een cruisevakantie is het altijd handig om goed voorbereid te zijn. Behalve dat je de koffers gaat inpakken en de nodige documenten bij de hand hebt, is het goed om wat handige tips mee te nemen. Deze tips kunnen je helpen om beter voorbereid te zijn op je cruisevakantie.

Hier zijn wat handige tips die je kunt meenemen op jouw cruisevakantie naar de Canarische eilanden:

1. Kies voor de juiste cruiseschip

Als je met je gezin gaat cruisen zijn MSC Cruises en Costa Cruises een prima keus omdat de schepen van deze rederijen een goed animatieprogramma bieden waardoor een ieder aan zijn trekken komt. De vaarroutes zijn korter en je bent minder lang in de havens. Kies je voor een luxe cruise dan zijn Windstar Cruises of Cunard een goede keus.

2. Informeer altijd

Informeer altijd ruim van tevoren welke excursies de cruisemaatschappijen organiseert. De cruisemaatschappijen organiseren vaak genoeg meerdere excursies op elke bestemming. Kies je om zelf op pad te gaan dan kun je te voet een wandeling maken in de havenstadjes. Pak je een taxi dan is het handig om naar de prijs van de taxitour te informeren.

Informeer altijd ruim van tevoren welke excursies de cruisemaatschappijen organiseert. De cruisemaatschappijen organiseren vaak genoeg meerdere excursies op elke bestemming. Kies je om zelf op pad te gaan dan kun je te voet een wandeling maken in de havenstadjes. Pak je een taxi dan is het handig om naar de prijs van de taxitour te informeren.

3. Voorkeur voertaal aan boord

Het is belangrijk om vooraf te weten wat de voertaal aan boord is. Alhoewel mededelingen door de niet- nederlandse maatschappijen worden vertaald naar het engels, kan het soms best wel lastig zijn voordat je iets heel goed hebt verstaan. Heb je voorkeur aan een Nederlandse cruisemaatschappij dan zou je bijvoorbeeld met TUI kunnen reizen.

4. De weersomstandigheden

Reizen naar de Canarische eilanden geeft je grote kans op mooi weer. Voor cruisevakanties is het hele jaar door gunstig vanwege de optimale weersomstandigheden. Gelet op het aantal regendagen en de gemiddelde temperatuur zou je kunnen zeggen dat het vanaf juni tot en met september het erg warm is. Gedurende deze maanden valt er geen regen en is de minimale temperatuur 18 graden en de maximale temperatuur is 29 graden. De warmste maand is augustus. De koudste maand is januari met een gemiddelde temperatuur van 17 graden.

5. Cruisen tijdens carnavalsseizoen

In de hoofdstad van Tenerife, Santa Cruz, wordt het op één na grootste carnavalsfeest ter wereld gehouden.  Wil je de adembenemende shows tijdens het carnavalsfeest meemaken dan dien je in februari in Tenerife te zijn. De carnavalsviering wordt in februari gehouden, ongeveer tien tot veertien dagen voor aswoensdag en hebben elk jaar een thema. Het carnavalsfeest in Santa Cruz trekt veel toeristen aan,met name cruisers, die worden aangemoedigd om mee te doen.

6. Meest populaire Canarische eiland

Tenerife is de meest bezochte Canarisch eiland en is dus toeristisch drukker. Tenerife is het grootste Canarische eiland gevolgd door Fuerteventura. Bij vroege aankomst op de haven van Santa Cruz de Tenerife kun je een excursie maken naar de hoogste vulkaan berg El Teide. Je kunt de top van de berg wandelend bereiken of via de kabelbaan. Deze wandeling duurt 3 tot 6 uur en vereist een goede lichamelijke conditie en een paar stevige schoenen. In Tenerife zijn er ook musea die waardevolle kunstwerken en archeologische verzamelingen tentoonstellen. Verder kun je ook een excursie doen naar het piratendorp genoemd Masca.

7. Vermijd gebruik van maritiem netwerk

Als je op zee bent kun je internetten, bellen en sms’en via het maritiem netwerk. Het beste is om het gebruik hiervan te vermijden omdat de kosten hiervan aan de zeer hoge kant liggen. De boot heeft ook wel een wifi netwerk maar die zijn ook prijzig. De eilanden zelf behoren tot de Europese Unie, dus je kunt gewoon met je Nederlandse abonnement bellen maar dan alleen als je op land bent.

Met deze handige tips ga je beter voorbereidt en met gemak cruisen naar de Canarische eilanden.