Met de auto naar het vliegveld is een van de makkelijkste en meest comfortabele manieren om jouw reis te beginnen. Zo kunt je alles meenemen wat je wilt en kun je op een moment aankomen wat geschikt is voor jou. Toch is het handig om soms extra stil te staan bij het begin van de reis, om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen. Hieronder vind je een aantal tips die helpen bij het voorbereiden op je reis. Zo weet je zeker dat, waar je ook heen gaat, het een ontspannende ervaring is.

1. Wees op tijd bij het vliegveld

Zoals de meeste mensen weten die al eens hebben gevlogen is het belangrijk om op tijd te zijn op het vliegveld. Op deze manier kun je op je gemak je bagage laten inchecken en vervolgens een kijkje nemen in de vertrekhallen. Zo kun je misschien nog een puzzelboekje kopen bij de boekenwinkel of een grote zak snoep voor onderweg. Als je op tijd op het vliegveld bent, kom je ook niet voor nare verrassingen te staan. Mocht je bijvoorbeeld naar je paspoort moeten zoeken die dan nét weer helemaal onderin je koffer is gegleden, of je realiseren dat je toch een riem had moeten meenemen, dan kan je in de extra tijd ervoor zorgen dat je alles helemaal op orde hebt.

2. Houd rekening met de drukte op de snelweg

Hoewel de auto een fijne en snelle weg biedt om bij het vliegveld te komen, kan het zijn dat voor een goed deel van je heen reis achter een inhalende vrachtwagen moet rijden. Om dit te voorkomen is het handig dat je rekening houdt met de datum en de tijd waarop je gaat rijden. Is het weekend of doordeweeks? In de spits of buiten de spits? Als je rekening met deze vragen houdt, kan je route of planning aanpassen. Zo kan je bijvoorbeeld een uur eerder weg gaan of een andere route nemen naar je bestemming die iets rustiger is. Daarnaast is het ook altijd handig om de verkeersinformatie in de gaten te houden terwijl u rijdt. Zo weet je op tijd wanneer er files vormen en of deze files ook invloed hebben op jouw reis. 

3. Plan uw parkeren van te voren

Het kan gebeuren dat u aankomt bij het vliegveld en u meerdere rondjes moet rijden in de hoop dat een andere reiziger net is geland. Om het makkelijker en sneller voor jezelf te maken is het handig om uw parkeerplek vooraf te reserveren. Zo ben je verzekerd van een plek en kun je er direct naartoe rijden. Wanneer je gebruik maakt van ParkCare heb je ook toegang tot een vergelijkingstool, waarin je alle beschikbare aanbieders op een rij hebt en zelfs kunt filteren op basis van jouw wensen. Door vooraf te reserveren scheelt het vaak ook nog eens in de portemonnee. Zo ben je niet afhankelijk van een wisselend parkeertarief, en weet je zeker dat je voor een goede prijs de auto bij het vliegveld kunt parkeren.

4. Sluit het vliegveld aan bij uw reis

Als mensen een vliegveld in Nederland moeten noemen, valt de keuze al snel op Schiphol. Naast het Amsterdamse vliegveld heeft Nederland verschillende kleinere vliegvelden. Zo kun je bijvoorbeeld reizen vanaf Eelde, Maastricht en Rotterdam. Het voordeel van deze kleinere vliegvelden is dat ze vaak minder druk zijn en beter toegankelijk. Zo kun je direct doorrijden zonder dat u mogelijk vast komt te zitten in het verkeer van de A1.Ondanks dat de vliegvelden wat kleiner zijn hebben ze vaak een verrassend groot aanbod aan vluchten. Zo vlieg je naar de vakantiebestemming zonder enig probleem. Ook voor het parkeren bij bijvoorbeeld Eindhoven Airport, kun je gebruik maken van een vergelijkingstool voor parkeren om nog meer kosten te besparen. Naast Nederland zitten in Duitsland en in België ook een paar vliegvelden, nabij de Grens zoals Weeze en Charleroi en Düsseldorf airport.