Outdoor activiteiten zijn heel erg spannend en opwindend voor zowel jong als oud. Als je outdoor activiteiten doet op een vakantiereis kun je de mooie plekken van je bestemming goed  verkennen.

Hier zijn de top 5 outdoor activiteiten voor een vakantie in Luxemburg:

1. Fietsen door Luxemburg

De oppervlakte van Luxemburg is klein en daarom geschikt om je vakantie in dit mooi klein land fietsend door te brengen. Je fietst heel Luxemburg in enkele dagen rond maar zonder dat je op dezelfde wegen hoeft te rijden.  De wegen van Luxemburg zijn altijd goed en meestal tweebaans en in de meeste gevallen voorzien van fietspaden. Het aantal fiestpaden wordt nog uitgebreidt. De automobilisten zijn tourist vriendelijk en wachten vooral netjes voor je bij het oversteken. De fietstour is zeker de moeite waard om te doen want zo heb je een beter overzicht over hoe Luxemburg in elkaar zit. Er worden in Luxemburg fietsen verhuurd en je kunt ook een georganiseerde fietsvakantie vinden bij Kras.

2. Petrusse parken

Een wandeling maken in de breed uitgestrekte Pétrusse parken of joggen langs de bomen van deze park geeft je een unieke uitzicht op de Adolphe-brug, de kazematten en de bovenstad. De groene parken van Pétrusse zijn geschikt voor mooie wandelingen te voet of op de fiets. Het is ook een ideale plek om rustig en veilig te joggen. De Pétrusse Express met zijn appelgroene kleur is een toeristentrein die je meeneemt naar de benedenstad van Luxemburg. De 1 uur lange rondleiding geeft het historische verleden van de stad Luxemburg weer. 

De toeristentrein vertrekt steeds om de 30 minuten bij de Climb of Clausen nabij de Kazematten van Bock.

3. Boottocht met Princesse Marie Astrid

Aan boord van de luxe MS “Princesse Marie-Astrid” ontdek je de fantastische Moezelvallei. Het schip is zeer elegant, accommodeert 500 passagiers en heeft alles aan boord voor een comfortabele boottocht.Vanuit de boot kun je genieten van de mooie wijngaarden, pittoreske dorpjes, glooiende heuvels en bossen. Op het schip zijn er 2 restaurants die voortreffelijke maaltijden serveren met voorgerechten en desserts. Het schip heeft een hogere standaard dan vele andere boten op de rivier de Moezel. Op het bovendek is er een groot buitenterras met een aantal ligstoelen en kun je er ook heerlijk vertoeven. 

4. Circuit Wenzel

Luxemburg is een prachtige stad met aangrijpende landschappen die je goed kunt bezichtigen als je door de stad rondloopt. Met dit circuit kun je mooie en interessante plekken van Luxemburg zien en veel historische informatie inwinnen van Luxemburg. Tijdens het wandelen zie je verschillende tuinpleinen, de majestueuze Pont du Chateau en enkele bijzondere plekken van de oude stad. Deze rondwandeling neemt je mee naar de geschiedenis van de vesting van Luxemburg. Je kunt deze wandeling ook zonder gids maken door zelf een folder bij het Tourist Office te halen waarin de route en de toelichtingen beschreven zijn. De wandeling gaat over steile wandelpaden en veel trappen,  begint bij de Bock Kazematten en eindigt in het dal in Grund.  Voor deze wandeling kun je een have dag uittrekken. Onderweg zijn er  borden die toelichten op de plek waar je bent. Onderweg is er ook een audiovisuele presentatie waarna de route wordt vervolgt via de vestingwerken. De route eindigt in het dal in Grund.

5. Running tour

Een uitstekende looprondstap door de stad Luxemburg biedt de meest authentieke manier om de historische en bruisende hoofdstad te bezichtigen en te ontdekken.

Je wordt vergezelt door een vriendelijke privéloopgids die vol kennis bezit over dit UNESCO-werelderfgoed. De running tour door de stad Luxemburg heeft een reeks aan tours van verschillende afstanden en bestemmingen voor alle niveaus.

Je kunt in Luxemburg voldoende outdoor activiteiten doen waarbij je volop kunt genieten en ook nog voorzien wordt van historische informatie.