De zomervakantie komt eraan. Veel mensen trekken erop uit om de mooiste reizen te maken. Contactlenzen zijn ideaal om te dragen tijdens het reizen. In dit artikel lees je 5 tips over reizen met contactlenzen zodat je zonder zorgen op reis kunt gaan!

 

Bestel je lenzen op tijd

Als je lang op reis gaat, moet je ervoor zorgen dat je genoeg lenzen meeneemt, want je wilt niet halverwege zonder lenzen komen te zitten. Zorg dus dat je genoeg lenzen hebt en dat je deze op tijd bestelt voordat je vertrekt. Als je een nieuwe sterkte nodig hebt, begin dan al voor de reis met het dragen van deze nieuwe lenzen, zodat je er aan kunt wennen en er op reis geen last van hebt.

 

Schone handen

Op reis is het extra belangrijk om te zorgen dat je schone handen hebt voordat je je lenzen indoet. Als je handen niet goed gewassen zijn, kunnen er allerlei bacteriën via je vingers op de lens komen en zo in je ogen belanden. Ook het schoonmaken van je lenzen is belangrijk. Doe dit alleen met lenzenvloeistof, ook al is het op reis soms verleidelijk om ze, uit gemak, even onder de kraan te houden. Kraanwater is namelijk niet goed voor je lenzen.

 

Zwemmen zonder lenzen

Op reis is het heerlijk om even af te koelen in het zwembad of in de zee. Toch is het niet verstandig om je lenzen in te houden tijdens het zwemmen. In het water zitten allerlei bacteriën die door het zwemmen in je lens terecht komen. Niemand dit op reis te wachten op een ooginfectie, dus eerst je lenzen uitdoen en dan lekker zwemmen!

 

Daglenzen

Volgens veel lensdragers zijn daglenzen de ideale soort lenzen voor op reis. Je draagt deze namelijk maar één dag en vervolgens gooi je ze weg. Het voordeel is dat je je niet druk hoeft te maken over het schoonhouden van de lenzen. Scheelt weer geklooi met lenzenvloeistof en lenzen bewaren in een lenzendoosje.

 

Zonnebrand en lenzen zijn geen goede combinatie

Als laatste een tip die je gaat behoeden van geïrriteerde ogen en veel gedoe. Op reis ben je continu in de weer met zonnebrand, om te zorgen dat je niet verbrandt. Contactlenzen en zonnebrand zijn alles behalve een goede combinatie. Als er zonnebrand in je ogen terecht komt, krijg je een soort witte waas op je lens die er heel moeilijk vanaf te krijgen is. Zorg dus dat je niet aan je lenzen zit als er zonnebrand op je handen zit en wees voorzichtig bij het insmeren van je gezicht.