Tips/Ideeën

Iedereen gaat graag op reis. Door te reizen kun je heel wat dingen beleven zoals verschillende mensen en culturen, internationale gerechten, mooie natuurgebieden en noem maar op. Wil je zorgeloos genieten van je droomreis? Ben je op zoek naar de perfecte reisgids die voor jouw je droomreis kan plannen van begin tot eind en die jouw voldoende adviezen kan geven omtrent het budget, de kosten, de documenten en andere zaken. Dan is Fly-high de beste oplossing.

Fly-high doet aan plannen van high-end maatwerkreizen en zorgt ervoor dat je een unieke vakantie mag beleven. Fly-high heeft deskundige reisspecialisten en geeft jouw graag vrijblijvend advies.

Hier zijn enkele tips:

  • Controleer jouw reisdocumenten op geldigheid

Je kunt onnodige stress voorkomen door te kijken of je reisdocumenten nog geldig zijn voordat je op vakantie gaat en ook als je terugkomt. Met Fly-high als je reisgids zul je hieraan niet voorbij lopen.

  • Regel optijd jouw visum

Als je buiten Europa reist dan heb je voor heel veel landen een visum nodig. Je kan niet altijd online een visum regelen. Bij sommige ambassades willen is het vereist dat je persoonlijk langs loopt. Wij kunnen jouw ook helpen om na te trekken of je voor jouw bestemming een visum nodig hebt en hoe dat in orde te maken.

  • Voldoende budget

Het is vanzelfsprekend dat je voldoende budget moet hebben als je op vakantie gaat. De prijs van de tickets, de overnachtingen, de activiteiten, de uitgaven voor voeding eventueel transport moeten goed in kaart worden gebracht. Het zou niet leuk zijn als je eerder je vakantie moet beëindigen omdat je niet voldoende geld meer hebt. Zorg daarom altijd dat je een reserve meeneemt. Ook al heb je je creditcard bij je, het is altijd handig als je wat contant geld op zak hebt. Dat is voor de kleine uitgaven zoals een flesje water, een taxirit, een fooi of een broodje. Het is ook goed om te weten dat in bepaalde landen het betalen met je pinpasje of creditcard heel normaal is terwijl dat in bepaalde arme landen nog onbekend is. De reisspecialisten van Fly-high helpen je graag om een realistische kostenplaatje op te stellen en de vakantie voor jouw te plannen dat past bij jouw budget.  

  • Inentingen en malariatabletten

Je gezondheid is heel erg belangrijk. Als je naar landen buiten Europa gaat, moet je goed op de hoogte zijn van de aanbevolen inentingen per land. Als je al vaker reist is het niet altijd nodig om in te enten. Voor het verkrijgen van deze informatie kunnen wij jouw ook van dienst zijn.

  • Ontspan jezelf

Het is altijd beter om je zaken niet hals over kop te regelen. Als je optijd je koffer en je handtas inpakt en klaarzet dan heb je veel minder stress. Een goede voorbereiding en optijd beginnen geeft je minder kans op het vergeten van spullen die nog in de koffer of handtas moeten gaan.  Daarbij is het handig als je zeker een of twee dagen voor vertrek toch verlof neemt zodat je ontspannen op reis kunt gaan. Wees ook altijd vroeg op de luchthaven of treinstation zodat je altijd wat speling hebt als er iets onverwachts gebeurd. Wij adviseren je dus om je verlofdagen goed te plannen zodat je ontspannend op reis kan gaan. Pak de koffers op tijd in en kom ruim een uur eerder aan op de luchthaven of treinstation.

  • Reisverzekering sluiten

Het sluiten van een reisverzekering is heel erg belangrijk. Het risico dat er iets gebeurd hebt je niet zelf in de hand. Mocht er toch iets misgaan dan blijft de schade minimum omdat je een reisverzekering hebt gesloten die de kosten dekt. Fly-high helpt jouw uitkijken naar een goede reisverzekering.

Onze reisspecialisten zijn erg enthousiast om jouw van dienst te zijn. Heb je meer tips, ideeën of suggesties, aarzel dan niet om het contactformulier in te vullen. Wij kijken reikhalzend uit naar jouw creatief idee.